Novice

31.10.2015 10:00

Vodja logistike na Expu: Slovenski paviljon je bil zgled drugim

pogovarjal se je Naum Dretnik

Vodja logistike na svetovni razstavi Expo v Milanu Federico Oneto, ki pravi, da bo za oddih po napornih mesecih na razstavišču Fieramilano obiskal Slovenijo, meni, da je slovenski paviljon lahko zgled drugim. "Glede na vrste in glede na srčke I Feel Slovenia, ki so bili vsepovsod, je bil eden bolj obiskanih in zabavnih," je dejal v pogovoru za STA.

31.10.2015 5:00

V Milanu se zaključuje Expo, Slovenija zadovoljna z udeležbo

V Milanu se po šestih mesecih zaključuje svetovna razstava Expo, na kateri je s samostojnim paviljonom sodelovala tudi Slovenija. Kot je za STA povedala komisarka Slovenije za Expo Jerneja Lampret, je paviljon obiskalo 1,07 milijona ljudi, še bolj pomembno pa je, da so obiskovalci "paviljon zapuščali s pozitivnimi občutki o Sloveniji".

30.10.2015 11:06

Zadovoljni organizatorji zapirajo vrata Expa v Milanu

pripravila Martina Gojkošek

V Milanu bo v soboto po šestih mesecih vrata zaprla svetovna razstava Expo 2015, posvečena hrani in vprašanju prehranske preskrbe planeta. Organizatorji so zadovoljni z obiskom, obiskovalci razstavo ocenjujejo pozitivno, strokovnjaki pa so kritični do skromnega prispevka dogodka k razpravi o globalni prehranski varnosti.

26.10.2015 13:00

V slovenskem paviljonu danes nogometni Expo prvaki

Svetovna razstava Expo je v šestih mesecih združila različne dogodke, tudi svetovno prvenstvo v malem nogometu. Zmagovalec je postala skupina iz paviljona italijanskega državnega elektro podjetja Enel, ki je v finalu porazila ekipo paviljona Monaka. Podelitev nagrad in pokala bo danes gostil slovenski paviljon, ki slovi po pestrem dogajanju.

26.10.2015 8:00

Na Expu predstavitev slovenske logistične ponudbe

V slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Milanu se bo danes odvila predstavitev slovenske logistične ponudbe z 11-člansko delegacijo predstavnikov logističnih podjetij. Posebna gostja dogodka bo evropska komisarka za transport Violeta Bulc, so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

20.10.2015 18:54

V slovenskem paviljonu na Expu milijonti obiskovalec

Slovenski paviljon na Expu je danes obiskal milijonti obiskovalec, so sporočili iz javne agencije Spirit. To je Marco iz Milana, ki je ob tej priložnosti za nagrado dobil šestdnevni izlet v Slovenijo z razvajanjem v termah in gurmanskimi užitki.

14.10.2015 15:07

Lampretova: Slovenski paviljon na Expu se lahko postavi ob bok največjim

Slovenski paviljon, ki na svetovni razstavi Expo v Milanu 20. oktobra pričakuje milijontega obiskovalca, se lahko po besedah slovenske generalne komisarke za Expo Jerneje Lampret postavlja ob rob največjim - ne samo tistim po površini, ampak tudi tistim, ki so v sodelovanje na Expu vložili največ sredstev.