Lokacija in dostop

Prizorišče svetovne razstave EXPO Milano 2015 se nahaja severno-zahodno od Milana, le nekaj kilometrov od središča mesta. Območje je neposredno povezano s tremi glavnimi letališči in glavnimi linijami javnega prevoza.

S podzemno železnico

Metro linija 1 (M1) je direktno povezana s postajo Rho Fiera Milano. M1 je povezana z vsemi drugimi linijami milanske podzemne železnice.

Predvideni čas vožnje od »Piazza Duomo« je približno 25 min, 35 minut od glavne železniške postaje »Stazione Centrale«, 20 minut od postaje Cadorna in 30 minut od postaje Garibaldi.

Velja vozovnica primestnega javnega prometa (»interurbano«).

Podzemna postaja Rho Fiera Milano, je neposredno povezana z vhodom Fiorenza, ki obiskovalce vodi do prizorišča.

Z vlakom

Postaja se imenuje Rho Fiera Milano. Predvideni čas vožnje je približno 15 minut od glavne železniške postaje in 19 minut od postaje Garibaldi.

Do prizorišča vodijo primestne linije S5, S6, S11 in S14. Na postaji Rho Fiera ustavijo tudi regionalni vlaki linij Arona, Domodossola, Varese in Torino ter hitri vlaki. Dostop na prizorišče je možen skozi vhod Triulza.

Vhod Roserio je namenjen tistim, ki se na prizorišče pripeljejo s taxijem in mini busi, ki nudijo prevoze iz bližnjih parkirišč. Vhod Merlata pa tistim, ki na prizorišče prispejo s taxiji, avtomobili in avtobusi.

Z avtom

Dostop na prizorišče iz avtoceste A4 Torino-Milano-Benetke, A8/A9 Milano-Chiasso Como in Milano-Varese ter iz zahodne obvoznice A1 Milano-Rim-Neapelj.

Naslov:
Expo 2015, Via Cristina Belgioioso, 20157 Milano, Italija