Generalna komisarka

Jerneja LampretJerneja Lampret, generalna komisarka Sekcije RS za EXPO Milano 2015

Jerneja Lampret je po zaključeni gimnaziji Stična nadaljevala šolanje na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 2003 diplomirala s področja trženja, kasneje pa na isti fakulteti pridobila še magistrski naziv.

Po končanem študiju se je zaposlila v podjetju Livar d.d., kjer je delala na področju prodajne politike podjetja ter raziskave trga. V letih od 2005 do 2008 je bila kot svetovalka zaposlena v Kabinetu ministra RS za promet na področju organiziranja srečanj na najvišjem političnem nivoju, v času predsedovanja Slovenije Svetu EU je na ministrstvu opravljala vlogo koordinatorke. Delo na ministrstvu je nadaljevala v okviru Direktorata za mednarodne zadeve. Po krajši enoletni zaposlitvi v Agenciji za varnost prometa RS se je leta 2012 zaposlila kot sekretarka v Kabinetu ministra RS za gospodarstvo. V kabinetu je bila zadolžena za mednarodne zadeve.

Vlada RS je 29.8.2013 Jernejo Lampret imenovala za generalno komisarko Sekcije RS za EXPO Milano 2015. Generalna komisarka je zaposlena v Javni agenciji SPIRIT Slovenije.