Dogodki v okviru Expo Milano 2015

Predstavitev regij

V okviru nastopa Slovenije na Expo se bo predstavilo deset statističnih regij Slovenije, ki bodo s pestro regijsko kulinariko, turistično ponudbo ter kulturno dediščino obogatile stalno razstavo v paviljonu s plesnimi in glasbenimi nastopi na odru, kuharskimi šovi, video predstavitvami na zaslonih…

Gospodarske delegacije

Nastop Slovenije na Expo je velika priložnost za predstavitev slovenskega gospodarstva; Italija je ena pomembnejših gospodarskih partneric Slovenije. Podjetja imajo več možnosti za vključitev v predstavitev na Expo: promocijske priložnosti, iskanje poslovnih partnerjev preko poslovno-povezovalne platforme ter udeležba na gospodraskih delegacijah, ki jih organizirajo SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije in Evropska komisija. Delegacije, ki jih organizira Evropska komisija, so namenjene mreženju z evropskimi podjetji ter podjetji iz živilskega sektorja.

Turizem

Eden glavnih ciljev nastopa Slovenije na Expo je promocija državne znamke I feel Slovenia in krepitev prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije (Italijanski turisti so najštevilčnejši turisti v Sloveniji). V okviru Expo bo organiziranih v sodelovanju s turističnim gospodarstvom več dogodkov.

Koledar vseh dogodkov