Akreditacije

Predstavniki medijev morate za vstop na svetovno razstavo Expo Milano 2015 pridobiti akreditacijo. Pridobljena akreditacija novinarjem omogoča tudi vstop v Media Center, ki se nahaja v bližini zahodnega vhoda na razstavišču. V medijskem centru Expo so za vas na voljo delovne postaje s hitrim internetom in druge storitve.

Novinarjem je namenjena tudi digitalna platforma Digital Media Centre, preko katere lahko dostopate do številnih digitalnih vsebin (sporočila za medije, uradne fotografije, publikacije…):

http://digitalmediacentre.expo2015.org/assetbank-expo2015/action/viewHome

Organizator je tudi povzel vse informacije za medije v spodnjem priročniku:

Priročnik

Akreditiranje medijev poteka preko spletne strani:

https://accreditation.expo2015.org/mediahome.aspx?lang=EN

Vlogo za akreditacijo morate preko zgoraj navedene spletne strani oddati najmanj 48 pred dogodkom, ne pozabite oddati tudi svojo sliko. Organizator vam po prejemu vloge pošlje potrdilo, da je vlogo prejel. Nato se izvaja varnostno preverjanje s strani italijanske policije in v kolikor je vloga odobrena, prejmete s strani organizatorja potrditev akreditacije po elektronski pošti. Glede na izkušnje prihaja do zamud pri pridobitvi akreditacije, zato vas prosimo, da vloge za akreditacije oddajate čim prej, v primeru vprašanj, pa se lahko obrnete na spodnji naslov:

accreditation.media@expo2015.org

19. junija 2015 bo potekal Nacionalni dan Slovenije v okviru Expo. Vloge za akreditacije za udeležbo na Nacionalnem dnevu prosimo oddajte čim prej, poleg oddaje vloge na zgoraj navedeni strani organizatorja pa obvezno napovejte udeležbo še na naslov: sandra.stermsek@spiritslovenia.si .

Nacionalnega dne Slovenije na Expo se bosta udeležila tudi predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek. Del kulturno umetniškega programa bo med drugim tudi koncert Perpetuum Jazzile. V medijskem centru Expo bo organizirana novinarska konferenca za slovenske in tuje medije.

18. junija 2015 bosta v okviru Expo izvedeni tudi dve sektorski delegaciji za živilsko-predelovalno industrijo in lesno-predelovalno industrijo.