26.10.2015 15:05

Slovenija uradna gostiteljica podelitve nagrad svetovnega prvenstva v malem nogometu Expo 2015

Milano, 26. oktobra - Slovenski paviljon na Expo Milano 2015 je danes prevzela nogometna evforija, saj kot edini paviljon na razstavi gosti uradno podelitev nagrad in pokala za svetovnega nogometnega prvaka v malem nogometu organiziranega v okviru Expo 2015. Zmagovalec je prejšnjo sredo postala skupina iz paviljona Enel (italijanskega državnega podjetja za oskrbo z električno energijo) v boju proti paviljonu Monaka.

Milano.

Milano.

Milano.

Svetovno prvenstvo se je rodilo kot pobuda delavcev Expa 2015, ki so željo do tekmovanja izrazili na priljubljeni Facebook skupini Inside Expo, kjer si mnenja in informacije delijo izključno zaposleni na svetovni razstavi. 64 skupin iz različnih paviljonov in več kot 1200 igralcev se je pomerilo na turnirju, ki je trajal 45 dni. Želja organizatorjev turnirja je bila, da bi se ves svet združil pod enotno zastavo športa in si prek športa delil in odpiral možnosti medkulturnega izmenjevanja in druženja uslužbencev Expa z različnih držav sveta. Tudi tema letošnjega Expa je ideja o zdravem in aktivnem načinu življenja, kar svetovno prvenstvo v okviru Expa še dodatno potrjuje. Tretje mesto sta osvojila italijanski paviljon in paviljon Exposion. Zmagovalec bo prejel pokal v obliki drevesa življenja kot glavne atrakcije Expa 2015. Pokal podarja konzorcij Orgoglio Brescia, ki je tudi ustvaril znamenito in veličastno drevo na Expu 2015.

Jerneja Lampret: "Resnično in pozitivno sem bila presenečena, ko so organizatorji svetovnega prvenstva v okviru Expo 2015 prišli do nas z željo, da se ravno pred našim paviljonom organizira zaključna prireditev z podelitvijo nagrad prvim trem najboljšim. Njihov argument je bil, da slovenski paviljon slovi kot eden najbolj živahnih zaradi svojega pestrega spremljevalnega programa in da pritegnemo največ ljudi. To je za nas ponovno potrditev, da je slovenski paviljon v času svetovne razstave eden najbolj vidnih. Podelitve se bo udeležilo predvidoma vsaj 1000 ljudi, poleg tega pa sta na vabilu navedena slovenski paviljon in državna znamka I feel Slovenia. Ena izmed zadnjih zabav Expa bo danes od 21. ure potekala pred slovenskim paviljonom, program bo povezoval hišni voditelj in animator Evgen Ban."


Sandra Stermšek
Vodja komuniciranja
Sekcija RS za EXPO Milano 2015
SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova ulica 60, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: 0590 89 520, 051/658 714 F: 01 589 18 77
E: sandra.stermsek@spiritslovenia.si
W: www.exposlovenia.si