21.10.2015 14:43

Delegacija logističnih podjetij in obisk evropske komisarke za transport Violete Bulc na Expo

Ljubljana, 21. oktobra - V ponedeljek, 26. oktobra 2015, ob 12. uri bodo v slovenskem paviljonu na Expo Milano 2015 predstavljene prednosti slovenske logistične ponudbe z 11 člansko delegacijo predstavnikov logističnih podjetij. Posebna gostja dogodka bo evropska komisarka za transport Violeta Bulc. Dogodek organizira Združenje za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije s podporo javne agencije SPIRIT Slovenija in Gospodarskega urada Generalnega konzulata RS v Milanu.

Ljubljana.
Evropska komisarka za promet Violeta Bulc.
Foto: Anže Malovrh/STA

V okviru predstavitve bo poudarjena geostrateška lega Slovenije, ki je odlična logistična vstopna točka za trge osrednje in jugovzhodne Evrope ter trge zahodnih balkanskih držav.

Slovenija ima odlične infrastrukturne povezave z vsemi pomembnimi ekonomskimi središči na sosednjih trgih, ki so dosegljivi s kvalitetno logistično storitvijo po cesti ali železnici v manj kot enem dnevu.

Slovenija kot logistična platforma ponuja tudi odlične poslovne in investicijske priložnosti na področju logistike. Predstavljamo najkrajšo in najugodnejšo pot do srca Evrope, ki jo zaokrožujejo prednosti Luka Koper, ki je najhitreje rastoče pristanišče na Jadranu in prejemnik nagrade ESPO za leto 2014. Luka Koper nudi prevoznikom najkrajšo pot do mediteranskih trgov in skozi Sueški kanal najhitrejši dostop na srednji in daljni vzhod.

Pomembna logistična podjetja bodo predstavila slovenske logistične prednosti: Adri kombi d.o.o., Inetereuropa d.d., Luka Koper d.d., Slovenske železnice, Frbejzar d.o.o., Slo-car d.o.o., Adria terminali d.o.o. in Adria transport d.o.o., Autamarocchi d.o.o., in Fining d.o.o.

Delegacijo zaokrožujejo predstavniki GZS in SPIRIT Slovenija.


Sandra Stermšek
Vodja komuniciranja
Sekcija RS za EXPO Milano 2015
SPIRIT Slovenija, javna agencija
Verovškova ulica 60, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: 0590 89 520 F: 01 589 18 77
E: sandra.stermsek@spiritslovenia.si
W: www.exposlovenia.si