26.10.2015 8:00

Na Expu predstavitev slovenske logistične ponudbe

Milano, 26. oktobra - V slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Milanu se bo danes odvila predstavitev slovenske logistične ponudbe z 11-člansko delegacijo predstavnikov logističnih podjetij. Posebna gostja dogodka bo evropska komisarka za transport Violeta Bulc, so sporočili iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Ljubljana.
Expo Milano 2015.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Na predstavitvi bo poudarjena geostrateška lega Slovenije, ki je po navedbah GZS odlična logistična vstopna točka za trge osrednje in jugovzhodne Evrope ter trge zahodnih balkanskih držav. Slovenija ima odlične infrastrukturne povezave z vsemi pomembnimi ekonomskimi središči na sosednih trgih, ki so dosegljivi po cesti ali železnici v manj kot enem dnevu.

Slovenija kot logistična platforma ponuja tudi poslovne in investicijske priložnosti na področju logistike. "Predstavljamo najkrajšo in najugodnejšo pot do srca Evrope, ki jo zaokrožujejo prednosti Luke Koper, ki je najhitreje rastoče pristanišče na Jadranu," so poudarili na GZS. Luka Koper nudi prevoznikom najkrajšo pot do mediteranskih trgov in skozi Sueški prekop najhitrejši dostop na srednji in daljni vzhod.

Delegacijo podjetnikov sestavljajo predstavniki družb Adri kombi, Inetereuropa, Luka Koper, Slovenske železnice, Frbejzar, Slo-car, Adria terminali in Adria transport, Autamarocchi, Interservice in Fining. Delegacijo zaokrožujejo predstavniki GZS in javne agencije Spirit Slovenija, ki skupaj tudi pripravljata dogodek.

Svetovna razstava Expo v Milanu je sicer v zadnjih zdihljajih, vrata bo namreč po šestih mesecih zaprla s koncem oktobra.