12.10.2015 10:29

Predstavitev JV regije na Expo Milano 2015

Ljubljana, 12. oktobra - Od 11. do 20. oktobra 2015 se na Expo predstavlja zadnja slovenska regija kot turistična, kulinarična in kulturna destinacija. Izmenjujoče se regijske predstavitve bogatijo spremljevalni program slovenskega paviljona na svetovni razstavi in so izjemna izkušnja za nosilce regijskih predstavitev.

Novo mesto.
Biseri Jugovzhodne Slovenije.
Foto: Jošt Gantar

Novo mesto.
Biseri Jugovzhodne Slovenije.
Foto: Terme Krka

JV regija je za obiskovalce pripravila zanimivo dogajanje na odru in ob njem, ki se je v nedeljo pričelo z nastopom tamburaške skupine KUD Dobreč iz Dragatuša. Zgodba Dolenjske, Bele krajine in Kočevsko-ribniške je prikazana skozi kulinariko v kuharskih šovih, naravne in kulturne znamenitosti ter pestro turistično ponudbo in razstavo foto kolažev. Čudoviti video posnetki obiskovalce vsaj za trenutek ponesejo med dolenjske griče, v dolino reke Kolpe in Krke, med belokranjske steljnike ali pa na ribniški sejem. Prav tako se lahko obiskovalci od pričetka svetovne razstave z virtualnimi očali sprehajajo po Otočcu ter po obrobju kočevskega pragozda. Aktualne informacije o turistični ponudbi JV Slovenije obiskovalcem nudita informatorki. Organizirana je tudi nagradna igra za super vikend doživetje za 4 osebe med vinskimi griči. 15. oktobra bo Expo obiskala tudi delegacija županov občin JV Slovenije, ki se bo poleg ogleda razstave udeležila tudi delovnega srečanja na temo regijskega turizma.

V jugovzhodni Sloveniji živijo prijazni, odprti in veseli ljudje. Njihovo gostoljubje ne pozna meja, pogrnjene mize so polne kulinaričnih in vinskih dobrot. Reliefna razgibanost, številni vodotoki, kraške značilnosti in biotska raznovrstnost ustvarjajo nepozabno dinamičnost jugovzhodne Slovenije. V njenih lokalnih prostranostih se bohotijo temno zeleni gozdovi, katerih pragozdni ostanki in drevesni velikani jemljejo dih. Rečne doline iskrivih lepotic Krke, Mirne, Rinže, Kolpe, Krupe in Lahinje, ki dajejo dom redkim rastlinskim ter živalskim vrstam, vabijo v mirna zatočišča. Na obronkih njenih gričev žlahtni s soncem ljubkovano grozdje, v nedrjih njenih globin pa brbotajo vrelci krepčilne in zdravilne termalne vode. Bogata dediščina plemeniti dolenjske zaselke, vasi in mesta. Gradovi, sakralna, stavbna, spomeniška in vrtno-arhitekturna dediščina so dragulji, ki tvorijo njeno bogato celovitost.

        

Več informacij: Sandra Stermšek, vodja komuniciranja
T: 0590 89 520, 051 658 714 E: sandra.stermsek@spiritslovenia