12.10.2015 10:18

Na Expu 2015 se kot zadnja predstavlja jugovzhodna regija

Milano, 12. oktobra - Kot zadnja se na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu predstavlja jugovzhodna regija. Zgodba Dolenjske, Bele krajine in Kočevsko-ribniške je prikazana skozi kulinariko v kuharskih šovih, naravne in kulturne znamenitosti ter pestro turistično ponudbo in razstavo foto kolažev.

Italija, Milano.
Svetovna razstava Expo 2015.
Slovenski paviljon.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Jugovzhodna regija je predstavitev, ki bo potekala do 20. oktobra, v nedeljo začela z nastopom tamburaške skupine KUD Dobreč iz Dragatuša.

"Čudoviti video posnetki obiskovalce vsaj za trenutek ponesejo med dolenjske griče, v dolino reke Kolpe in Krke, med belokranjske steljnike ali pa na ribniški sejem. Prav tako se lahko obiskovalci od začetka svetovne razstave z virtualnimi očali sprehajajo po Otočcu ter po obrobju kočevskega pragozda," so zapisali na Spiritu.

Poudarili so, da reliefna razgibanost, številni vodotoki, kraške značilnosti in biotska raznovrstnost ustvarjajo nepozabno dinamičnost jugovzhodne Slovenije. V njenih lokalnih prostranostih pa se bohotijo temno zeleni gozdovi, katerih pragozdni ostanki in drevesni velikani jemljejo dih.

V četrtek bo Expo obiskala tudi delegacija županov občin jugovzhodne Slovenije, ki se bo poleg ogleda razstave udeležili tudi delovnega srečanja na temo regijskega turizma.

V petek pa bosta svetovno razstavo Expo 2015 obiskala tudi predsednik republike Borut Pahor ter gospodarski minister Zdravko Počivalšek.