6.10.2015 21:47

Na EXPO Milano 2015 odhaja 20-članska delegacija pohištvenikov in oblikovalcev

Ljubljana, 6. oktobra - Jutri, v sredo, 7. oktobra 2015, na tridnevno strokovno-poslovno delegacijo na EXPO Milano 2015 odhaja delegacija 20 predstavnikov iz pohištvenih podjetij, oblikovalcev ter organizacij. Delegacijo skupaj organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Lesarski grozd.

Ljubljana.
Vlak, železnica, promet, biomasa, les, izvoz.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V času obiska bodo imeli člani delegacije organizirana poslovna B2B srečanja z italijanskimi agenti, podjetji in oblikovalci oziroma arhitekti, VIP srečanje s predstavniki gospodarske diplomacije na slovenskem paviljonu ter si ogledali svetovno razstavo EXPO Milano.

Delegacijo sestavljajo Donar, d. o. o., kot proizvajalec pisarniških stolov in oblazinjenega pohištva, Gonzaga-Pro, d. o. o., kot proizvajalec pisarniškega pohištva, Alples, d. d. kot proizvajalec pohištva za vse bivalne prostore, Mizarstvo Bolčič, s. p., kot proizvajalec inovativnega in kakovostnega pohištva in masivnega lesa, Melu, d. o. o., kot proizvajalec vrat, Fimago, d. o. o., kot agencija za podporo podjetjem na italijanskem trgu, Vitalife Agencija kot ponudnih storitev s področja poslovnega svetovanja, DAOWOOD z oblikovalcem Petrom Štrukljem, RIC Pokolpje in RC Kočevje Ribnica. Delegacijo zaokrožujejo predstavniki MGRT, MKGP, GZS, SPIRIT Slovenija ter Lesarskega grozda.

Kot je povedal Bernard Likar iz GZS - Združenja lesne in pohištvene industrije, gre za tretjo in zadnjo letošnjo tovrstno delegacijo na EXPO Milano. "Dobre izkušnje dosedanjih dveh delegacij v maju in juniju in veliko zadovoljstvo udeležencev nam dajeta dobro podlago, da bo tudi tretja delegacija zanimiva in poslovno koristna. Naša pričakovanja na italijanskem trgu, ki predstavlja za Nemčijo drugi največji izvozni trg za pohištvenike, so predvsem nove poslovne povezave z oblikovalskimi in arhitekturnimi biroji, pohištvenimi podjetji ter investitorji v javne objekte, hotele, plovila. Sodobno oblikovano pohištvo in opremljanje interierjev javnih objektov, hotelov, plovil in drugega, so namreč ključna področja razvoja slovenske pohištvene industrije. Še posebej v segmentu naročniške, visoko fleksibilne proizvodnje."

*****

Več informacij: Mojca Osojnik, GZS, T: 01 5898 101, E: mojca.osojnik@gzs.si