6.10.2015 21:39

Udeležba ministra Erjavca na Expo 2015

Ljubljana, 6. oktobra - Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec bo 7. in 8. oktobra 2015 obiskal svetovno razstavo EXPO v Milanu. Osrednja tema letošnje svetovne razstave v Milanu je hrana, nosilni slogan pa: "Hrana za planet, energija za življenje". Slovenija se na razstavi predstavlja v družbi 145 držav s samostojnim paviljonom, s sloganom "I feel Slovenia, Green.Active.Healthy".

Brdo pri Kranju, Kongresni center Brdo.
Zasedanje slovesno-turške gospodarske komisije.
Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Minister Erjavec bo z uvodnim nagovorom otvoril poslovno konferenco, na kateri bodo sodelovali slovenski in italijanski pohištveniki in oblikovalci ter si ogledal priložnostno razstavo sodobno oblikovanega slovenskega pohištva.

Poleg slovenskega paviljona si bo minister ogledal tudi italijanski paviljon, paviljon Evropske unije ter paviljona Kazahstzana in Združenih arabskih emiratov, ki gostita naslednji svetovni razstavi.

Sreda 7. oktober 2015:
Od 19.00 dalje - Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec si bo ogledal slovenski, EU paviljon in predstavo Drevo življenja na terasi EU paviljona.

Četrtek, 8. oktober 2015:
10.00 - Nagovor MZZ Erjavca na konferenci slovenske lesne industrije.
Kraj: Hotel Da Vinci; Via Senigallia 6, Milano
FOTOTERMIN

sledi ogled italijanskega paviljona in podpis listine iz Milana - srečanje ministra Erjavca z g. Brunom Pasquinom, generalnim komisarjem Expo Milano 2015 ter vpis v častno knjigo gostov.

sledi ogled paviljona Kazahstana in srečanje s predstavniki Kazahstana ter predstavitev projekta Expo 2017.

sledi ogled paviljona Združenih arabskih emiratov s predstavniki ZAE ter predstavitev projekta Expo 2020.