22.9.2015 14:54

Predstavitev Štajerske na Expo Milano 2015

Milano, 22. septembra - V drugi polovici septembra (19. 9. - 27. 9.) se na svetovni razstavi Expo Milano 2015 predstavljata turistični destinaciji Maribor in Ptuj. Obe destinaciji ponovno dokazujeta, da je na tujih trgih potrebna skupna promocija in trženje, kar bo vodilo tudi v prihodnje.

Foto: Spirit Slovenija

Foto: Spirit Slovenija

Štajerska zgodba na Expo ponuja preplet tradicije in današnje mode ter preplet etnologije in etnografije; predstavljajo se inovativni, trendovski in okoljsko ozaveščeni ustvarjalci s štajerskega območja. Promotorji nagovarjajo obiskovalce v kreacijah priznane kostumografinje Stanke Vauda Benčevič, katerih skupni imenovalec sta vino in vinska trta - obleke so iz rozg, blago pa je potopljeno v dišeče štajersko vino, nosijo lesena očala podjetja Lignum in unikaten nakit iz lesa blagovne znamke Srečko Molk, njihova telesa pa krasijo poslikave vinskih vitic in listov nadobudne slikarke Tjaše Čuš, medtem ko v središču slovenskega paviljona stoji na ogled tudi ročno izdelano leseno kolo ustvarjalke Tine Krajnc. Predstavitev regije je popestrena z animacijskim programom, skupno zloženko Maribora in Ptuja, promocijskim filmom, fotografsko razstavo, virtualno predstavitvijo Hiše Stare trte in Ptujskega gradu skozi 3D očala ter predstavitvijo podjetniškega potenciala tega območja.

Prihajajoči konec tedna bodo skupni program še dodatno obogatili člani Folklorne skupine Vinko Korže s predstavitvijo slovenskih ljudskih plesov ob spremljavi harmonike in klarineta. Obiskovalcem se bo predstavil kurent skozi zgodbo in zvok stotine kurentovih zvoncev, ki bodo odzvanjali zunaj slovenskega paviljona in še dodatno prebudili radovednost obiskovalcev. Sicer pa kurent že pozdravlja mimoidoče, saj je v slovenskem paviljonu postavljen na ogled že vse od začetka razstave.

V aprilu, tik pred pričetkom razstave Expo, se je ob slovenskem paviljonu zasadila potomka Stare trte, ki se že ponaša s sadovi. Le ta bo ostala v Milanu, saj jo bo mesto najstarejše trte na svetu predalo v dar mestu Milano.


Več informacij: Sandra Stermšek, vodja komuniciranja
T: 0590 89 520, E: sandra.stermsek@spiritslovenia.si