15.9.2015 11:37

SPIRIT Slovenija oktobra vabi na konferenco in B2B srečanja v okviru Dnevov EU - ZDA

Ljubljana, 15. septembra - Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja na Dneve EU - ZDA: Ekološko učinkovito upravljanje virov v agroživilskem sektorju, ki bodo 5. in 6. oktobra 2015 potekali v Milanu. Glavne teme bodo osredotočene na področja upravljanja in ponovne uporabe vode, zmanjševanje porabe vode, pregled novih tehnologij v agroživilskem sektorju, obnovljive vire energije ter ostale teme vezane na ta dogodek.

Italija, Milano.
Odprtje svetovne razstave Expo 2015.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Dogodek je namenjen predvsem krepitvi gospodarskega sodelovanja ter srečanjem in poslovnim pogovorom med podjetji in institucijami iz Evrope in ZDA, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje.

V ponedeljek, 5. oktobra 2015 dopoldne bo organizirana poslovna konferenca, na kateri bodo predstavili priložnosti in možnosti za sodelovanje med EU in ZDA, v popoldanskem času pa bodo v centru Milana, v Palazzo Assolombarda, potekali B2B sestanki med udeleženci. Drugi dan bodo italijanski organizatorji za omejeno število udeležencev organizirali skupni ogled EU in italijanskega paviljona na sejmu EXPO Milano 2015 ter obiske v italijanskih podjetjih v organizaciji Poslovnega združenja iz italijanske Parme. Program dogodka

Prijave se zbirajo preko on-line platforme, tako da je seznam trenutno prijavljenih viden vsem zainteresiranim že pred samo registracijo. Po prijavi bodo podjetja oz. institucije izbirala partnerje za razgovore preko te platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij). Nekaj dni pred dogodkom bodo vsi prijavljeni preko e-pošte prejeli predhodni urnik pogovorov, ki bodo razporejeni na 20 - 30 minut, končnega pa ob sami registraciji.

Kotizacije za udeležbo na sestankih in konferenci ni, prijavljena podjetja krijejo samo stroške hotelske namestitve in prevoza.

Zainteresirana podjetja lahko svoj interes za udeležbo na dogodku potrdijo z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 25. septembra 2015.

Udeležbo slovenskih podjetij na dogodku pripravlja Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije.

Več informacij na www.izvoznookno.si

*****

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si