14.9.2015 23:14

Kremšnita uvrščena med top 10 sladic Expo

Milano, 14. septembra - Kremšnita, ki se v okviru slovenskega paviljona ponuja obiskovalcem po 4 EUR je s strani organizatorja Expo uvrščena med 10 sladic, ki jih obiskovalci svetovne razstave ne smejo zamuditi.

Bled.
Blejska kremšnita.
Foto: Dvor Jezeršek

Obisk Expa v Milanu lahko postane sladek, če poskusite številne sladice, ki se predstavljajo v okviru svetovne razstave. Slaščičarstvo je pomemben del Expa s svojimi sladkimi presenečenji, pripravljenimi s smetano, listnatim testom, suhim sadjem in kandiranimi lupinicami.

Dobra sladica se lahko dotakne naše duše. Včasih so sladice stregli ob praznikih, zmagah ali kot darilo. Danes so sladice del našega vsakdana, na Expu je mogoče spoznati tradicionalne slaščičarske recepte vseh držav sveta. V izbor desetih sladic, ki jih morate poizkusiti na Expu, se je znašla tudi blejska kremna rezina, bolje poznana kot kremšnita. Poleg naše sladice pa so med najboljše izbrali še sicilijanske cannole, argentinski panqueque de dulce de leche, kazahstanski čak-čak, kuvajtsko kunafo, slovaški trdelnik, afganistanski ferni, maroške 'rogove gazel', korejske goldfish vaflje in bahrajnsko rangino ...

BLEJSKA KREMŠNITA
Na Bledu so ustvarili eno izmed simbolov slovenske kulinarike, blejsko kremno rezino. V slovenskem paviljonu lahko dobite veliko rezino kremšnite, ki bo zadovoljila tudi najbolj zahtevne sladokusce. Rezina je sestavljena iz listnatega testa, ki mu sledi debela plast vaniljeve kreme in plast sladke smetane, ki se zaključi z listnatim testom, posutim z mletim sladkorjem.