27.8.2015 22:46

SPIRIT Slovenija septembra vabi na konferenco in B2B srečanja v okviru Dnevov EU - Podsaharska Afrika

Ljubljana, 27. avgusta - Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja na Dneve EU - Podsaharska Afrika, ki bodo 18. in 19. septembra 2015 potekali v Milanu v okviru svetovne razstave EXPO 2015. V tem času bo organizirana poslovna konferenca na temo sodelovanja med EU in državami Podsaharske Afrike, B2B razgovori med podjetji ter obisk svetovne razstave EXPO 2015.

Ljubljana.
Expo Milano 2015.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Glavne teme dogodka bodo osredotočene zlasti na področja agroživilske industrije (varnosti hrane, varna in kvalitetna kontrola, rok trajanja), zdravstvene tehnologije, vodne tehnologije, ravnanja z okoljem, proizvodnje energije, obnovljivih virov ter na ostale teme vezane na EXPO.

V petek, 18. septembra 2015, v dopoldanskem času bo organizirana poslovna konferenca na temo poslovnega sodelovanja med EU in državami podsaharske Afrike, v okviru katere bo predstavljeno poslovno okolje Podsaharske Afrike in priložnosti za poslovno sodelovanje ter okrogla miza na temo "Kako poslovati v Afriki". B2B sestanki med udeleženci iz Evrope in Podsaharske Afrike bodo v petek, 18. septembra 2015, popoldan in v soboto, 19. septembra 2015, dopoldan. V soboto bo ogled EU in italijanskega paviljona v pristojnosti italijanskih organizatorjev.

Dogodek je namenjen predvsem krepitvi gospodarskega sodelovanja ter srečanjem in poslovnim pogovorom med evropskimi in afriškimi podjetji in institucijami, ki iščejo nove priložnosti ter želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v teh državah.

Udeležbo slovenskih podjetij na dogodku pripravlja Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije.

Vsako prijavljeno podjetje bo lahko preko on-line platforme iz kataloga vseh prijavljenih podjetij izbralo podjetja oz. institucije, s katerimi bi želela imeti individualne sestanke. Nekaj dni pred dogodkom bodo udeleženci preko e-pošte prejeli predvideni urnik razgovorov, ki bodo potekali v centru Milana v Palazzo Assolombarda, Via Pantano 9 (rdeča ali rumena metro postaja Duomo), ob registraciji pa končni urnik B2B sestankov.

Kotizacije za udeležbo na sestankih in konferenci ni, prijavljena podjetja sama krijejo stroške hotelske namestitve, prevoza in vstopnine za ogled svetovne razstave EXPO. Zainteresirana podjetja lahko svojo udeležbo potrdijo z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 3. septembra 2015.

Več informacij na www.izvoznookno.si
        

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si