18.8.2015 13:48

Na Expu v Milanu se predstavlja Pomurje

Ljubljana, 18. avgusta - V drugi polovici avgusta se na svetovni razstavi Expo Milano 2015 v okviru regijskih predstavitev predstavlja Pomurje. Regija bo pozornost pritegnila z različnimi dogodki, promocijskim filmom, fotografsko razstavo in virtualno predstavitvijo s 3D-očali, s pomočjo katerih bodo med drugim predstavili termalna kopališča in zdravilišča.

Italija, Milano.
Slovenski pavilijon.
Foto: Anže Malovrh/STA

Svetovni javnosti predstavniki Pomurja prikazujejo turistične in gospodarske priložnosti regije. Na inovativen način se bo med drugim v sodelovanju s poslovnim centrom obiskovalcem predstavilo podjetje Varis iz Lendave, ki bo pred slovenskim paviljonom na Expu postavilo skate park.

Zelena, panonska pokrajina Slovenije je prežeta s soncem in v svojih najglobljih plasteh zemlje bogata s posebno, zdravilno termomineralno vodo. Skozi stoletja se je Pomurje izoblikovalo v deželo edinstvene narave in naravnih danosti ob reki Muri, izpostavljajo v javni agenciji Spirit Slovenija.

Mehko zaobljeni griči z lepimi razglednimi točkami vabijo na kolesarsko raziskovanje in sprehod. Stičišče različnih kultur, običajev in narodov obiskovalcu ponuja doživetje arhitekturne, kulturne, etnološke in naravne dediščine ter pestro kulturno, festivalsko in etnološko dogajanje v poletnih mesecih na trgih, parkih, dvoriščih in travnikih. Ob tem obiskovalce razvaja tudi izbrana domača kulinarika in vinska ali sadna kapljica.

Predstavitev regije na Expu spremljata glasba in ples, obiskovalci slovenskega paviljona pa imajo priložnost okušati pomurski bograč, prleški sendvič, luštno fižolovo juho in prekmursko gibanico. Pomurske dobrote lahko poplaknejo z vini iz Radgonskih goric, kleti Steyer in mineralno vodo Radenska.