23.7.2015 16:04

Na Expu v Milanu izpostavili slovensko pohištvo

Milano, 23. julija - Svetovna razstava Expo Milano 2015 ponuja poleg priložnosti za graditev prepoznavnosti in dvigovanje ugleda Slovenije tudi številne priložnosti za promocijo in vzpostavljanje novih poslovnih partnerstev ter internacionalizacijo slovenskih podjetij. Eno od podjetij, ki se je odločilo za bolj vidno predstavitev, je pohištveno podjetje Lina Design.

Italija, Milano.
Pohištvo podjetja Lina Design d.o.o. na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu.
Foto: Peter Škrlep

Podjetje Lina Design se ta konec tedna predstavlja v slovenskem paviljonu, zunaj njega in ob ulici Expo, kjer si obiskovalci lahko ogledajo razstavo pohištva in spremljevalni program. V javni agenciji Spirit Slovenija podjetje izpostavljajo kot primer dobre prakse - gre za eno od tistih družb, ki se obiskovalcem in potencialnim partnerjem predstavlja na zanimiv in inovativen način.

Podjetju sicer ob strani stoji tudi osebje slovenskega paviljona na svetovni razstavi in poslovni center, ki deluje pod njegovim okriljem. "Poslovni center nam je v veliko pomoč, ker nam pomaga navezovati stike s predstavniki gospodarstva, do katerih sami težje pridemo ali sploh ne moremo priti," je povedal direktor družbe Damjan Uršič. Prav tako so gospodarstvu v okviru slovenskega paviljona na voljo prostori, ki jih lahko podjetja izkoristijo za predstavitev potencialnim strankam.

"Predvsem je tu pomembno mreženje oziroma spoznavanje predstavnikov gospodarstva, ki lahko odprejo vrata do potencialnih kupcev oziroma poslovnih partnerjev v posameznih državah," je o nastopu na Expu še povedal Uršič.

Podjetje Lina Design ima 20-letno tradicijo na področju oblikovanja pohištva za mednarodne naročnike, kot sta Natuzzi in Futura iz Italije. S svojimi izdelki pohištvene blagovne znamke Lina je družba na Expu prisotna že v paviljonu EU, sklopu italijanskih paviljonov, paviljonu Malte, skupnem paviljonu Coffee Cluster in paviljonu Allesandro Rosso. Trenutno potekajo dogovori o prisotnosti njihovega pohištva še v nekaterih drugih paviljonih.

Njihovo pohištvo je sicer izdelano v Sloveniji in s slovenskimi dobavitelji, podjetje pa je z izdelki prisotno po različnih državah sveta. Njihovi izdelki so bili večkrat tudi nagrajeni.

Poleg razstave v slovenskem paviljonu in izven njega so sicer v teh dneh pripravili tudi prikaz uporabe inovativnih multifunkcijskih sedežnih modulov ter informiranje mimoidočih. Podjetje tudi organizira tekmovanje v sestavljanju modulov ter slikanje v družbi manekenk. Dogajanje dopolnjujejo še plesni in glasbeni nastopi.