23.7.2015 15:09

Uspešne predstavitve slovenskih podjetij v okviru Expo Milano 2015

Milano, 23. julija - Svetovna razstava Expo Milano 2015 ponuja poleg priložnosti za graditev prepoznavnosti in dvigovanje ugleda Slovenije tudi številne priložnosti za promocijo in vzpostavljanje novih poslovnih partnerstev ter internacionalizacijo slovenskih podjetij. Slovensko podjetje LINA Design d.o.o. se od 23.7. do 26.7. predstavlja v slovenskem paviljonu, zunaj njega in ob ulici Expo, kjer si bodo obiskovalci ogledali razstavo pohištva in spremljevalni program. Podjetje LINA Design d.o.o. je primer dobre prakse in le eno od številnih slovenskih podjetij, ki se na zanimiv in inovativen način predstavljajo občinstvu na svetovni razstavi ter iščejo nove poslovne partnerje za širitev na tuje trge.

Italija, Milano.
Pohištvo podjetja Lina Design d.o.o. na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu.
Foto: Peter Škrlep

Italija, Milano.
Pohištvo podjetja Lina Design d.o.o. na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu.
Foto: Peter Škrlep

V pomoč pri predstavitvi in pri iskanju novih poslovnih partnerjev sta slovenskim podjetjem celotno osebje slovenskega paviljona in Poslovni center, ki deluje v slovenskem paviljonu.

Damjan Uršič: "Poslovni center nam je v veliko pomoč, ker nam pomaga navezovati stike s predstavniki gospodarstva, do katerih sami težje pridemo ali sploh ne moremo priti. Prav tako so nam v okviru slovenskega paviljona na voljo njihovi prostori, ki jih lahko izkoristimo za predstavitev potencialnim strankam. Predvsem je tu pomembno mreženje oziroma spoznavanje predstavnikov gospodarstva, ki lahko odprejo vrata do potencialnih kupcev oziroma poslovnih partnerjev v posameznih državah."

Podjetje LINA Design d.o.o. je podjetje z 20 letno tradicijo na področju oblikovanja pohištva za mednarodne naročnike, med njimi sta npr. tudi Natuzzi in Futura iz Italije.

Dosedanja predstavitev v slovenskem paviljonu je odprla vrata podjetju že na sami svetovni razstavi; s svojimi inovativnimi izdelki pohištvene blagovne znamke LINA je podjetje prisotno v paviljonu Evropske Unije, sklopu italijanskih paviljonov, paviljonu Malte, skupnem paviljonu Coffee Cluster in paviljonu Allesandro Rosso v okviru letošnje razstave. Trenutno potekajo dogovori o prisotnosti njihovega pohištva še v nekaterih drugih paviljonih.

Podjetje je s svojimi izdelki že sedaj prisotno v trgovinah v vseh evropskih državah in v državah, kot so Rusija, Južna Koreja, Peru, Mehika, Japonska, Taiwan, Hong Kong, ZAE, Katar, Oman, Savdska Arabija .... Pohištvo je izdelano v Sloveniji in s slovenskimi dobavitelji.

Podjetje je tudi prejemnik več nagrad za izdelke blagovne znamke LINA: Interior Innovation Award Winner 2014 in 2015 (Cologne), Universal Design Award 2015 (München), Universal Consumer Favourite Design 2014 (München), Design London Award - podeljeno na tednu oblikovanja v Londonu, najnovejša nominacija za German Design Award 2016 (Frankfurt)...

Pri izdelkih blagovne znamke LINA gre za multifunkcionalne in estetsko oblikovane modularne izdelke enostavnih oblik ter čistih linij za notranjo in zunanjo uporabo ter namenjenih trženju v višjem cenovnem razredu.

Poleg razstave v slovenskem paviljonu in izven paviljona poteka od 23. do 26.7. demonstracija uporabe inovativnih multifunkcijskih sedežnih modulov ter informiranje mimoidočih obiskovalcev razstave. Podjetje tudi organizira tekmovanje v sestavljanju modulov ter slikanje v družbi manekenk iz agencije Bernie Models, slovenske manekenke Bernarde Marovt, ki deluje mednarodno. Dogajanje je popestreno s plesnimi in glasbenimi nastopi.

Več informacij: Sandra Stermšek, vodja komuniciranja
T: +386 1 589 85 64, +386 51/658 714
E: sandra.stermsek@spiritslovenia.si