16.7.2015 10:00

Savinjska regija na Expo Milano 2015 kot regija "dobrega počutja"

Milano, 16. julija - Kot šesta po vrsti se od 16. julija do 31. julija predstavlja na svetovni razstavi Expo Milano 2015 Savinjska regija, ki združuje 31 slovenskih občin. Savinjska regija se predstavlja kot regija "dobrega počutja" tako turistično kot kulinarično.

Celje.
Celjski grad.
Foto: Spirit Slovenija

V slovenskem paviljonu bo v času predstavitve regije potekala razstava SAVINJSKA REGION na štirih razstavnih panojih, rdeča nit predstavitve je voda (reka Savinja in termalne vode). Predstavitev regije bo potekala tudi na INFO pultih v paviljonu. Posebej za potrebe predstavitve v okviru svetovne razstave je izdelana tudi promocijska brošura Savinjske regije s kuponi ugodnosti (10% - 30% popust) namenjenih obiskovalcem Expa npr. za bivanje v naravnih zdraviliščih. Vrhunec dogajanja predstavitve Savinjske regije bo v terminu od 16. 7. do 18. 7. 2015, ko se bo aktivno predstavljalo mesto Celje na zunanjem odru slovenskega paviljona s kulinaričnimi dogodki v izvedbi Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Za obiskovalce bo v okviru predstavitve regije organizirana tudi večerna zabava z DJ-em.

Možnosti za odkrivanje Savinjske regije je mnogo: od pohodništva in kolesarjenja do golfa in adrenalinskih doživetij v slovenskih naravnih zdraviliščih... Večina gostov (90% nočitev) najde sprostitev, dobro počutje in zdravje v sedmih termalnih zdraviliščih sredi mogočnih gozdov (Terme Olimia, Thermana Laško, Terme Topolšica, Terme Zreče, Rimske terme, Zdravilišče Rogaška Slatina in Term Dobrna). Zdraviliški turizem in sproščanje v centrih dobrega počutja sta sicer med najbolj priljubljenimi oblikami oddiha v Sloveniji. Slovenija je dežela dobrodejnih voda. Voda ni le zdrava in pitna, temveč v Sloveniji tudi stekleničimo najbogatejšo mineralno vodo z magnezijem na svetu - Donat Mg. Dotik večnosti, ki ga prinaša umetnost, se v Savinjski regiji odraža na vsakem koraku. Številne galerije, muzeji, gradovi in razstavišča so del kulturnega življenja regije. Čari kmečkega turizma in majhnih podeželskih apartmajev pa obiskovalce vrnejo k neokrnjeni naravi, toplini domačega vzdušja ter okušanju dobrot domače kuhinje: potica, mlinci, doma pridelana zelenjava, kozjansko jabolko, ki ne pozna škropiv.... Regija se ponaša z lastnimi zorilnicami sira, varilnicami piva, doma kuhanim žganjem in bogato ponudbo izvrstnih lokalnih vin.

Vredna obiska je Logarska dolina, po oceni Lonely Planeta ena najlepših evropskih alpskih dolin.

Hmelj, ki daje pivu okus, je simbol Spodnjesavinjske doline, ki jo danes označujemo kot dolino "zelenega zlata", saj gojijo enega najbolj kakovostnih hmeljev z žlahtno aromo. V kraju Laško je znana pivovarna s 187-letno tradicijo.

Koordinator in organizator nastopa Savinjske regije na Expo je Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje kot Regionalna destinacijska organizacija DEŽELA CELJSKA.

        
Več informacij: Sandra Stermšek, vodja komuniciranja, T: 01 589 85 64, E: sandra.stermsek@spiritslovenia.si