4.7.2015 9:27

Savinjska regija na Expo 2015 z zgodbo celjskih knezov in destinacijskimi potenciali

Celje, 4. julija - Savinjska regija se bo od 16. do 31. julija predstavljala na Expo 2015 v Milanu. Rdeča nit predstavitve bo srednjeveška zgodba celjskih grofov, termalnih voda in Kozjanskega parka. Predstavljeni bodo tudi destinacijski in investicijski potenciali regije s področja turističnega in kulturnega področja.

Celje, Stari grad.
Novinarska konferenca celjske občine s predstavitvijo gradnje stopnišča do vznožja Friderikovega stolpa in projekta Celjski včeraj in jutri.
Foto:Lili Pušnik/STA

V Zavodu Celeia Celje, ki je zadolžen za predstavitev Savinjske regije na Expo, so za STA povedali, da so predstavitev razdelili na pet sklopov.

V prvem je tako razstava Savinjska regija, ki bo potekala na štirih zunanjih razstavnih panojih ob vhodu v Slovenski paviljon v Milanu.

Drugi sklop je namenjen kulinaričnim dogodkom v izvedbi Srednje gostinske šole za turizem in gostinstvo Celje. Od 16. do 18. julija bodo poskrbeli za pet različnih dogodkov, od 27. do 29. julija pa načrtujejo animacije subregije Obsotelje in Kozjansko.

V okviru tretjega sklopa bo potekala promocija regije na info pultu, na katerem bodo sodelovali Turistično-informativni center Celje, Rimske terme in Obsotelje s Kozjanskim, delili bodo tudi regijske promocijske brošure.

Četrti sklop je namenjen predstavitvi Term Zreč in Olimia, peti pa promocijskim filmom na obstoječih zaslonih.

Zavod Celeia Celje bo pri predstavitvi Savinjske regije uporabil celostno grafično podobo Dežele Celjske.

Prav Dežela Celjska bo financirala vse aktivnosti v povezavi z aktivno predstavitvijo Savinjske regije na Expo 2015, občini Laško in Velenje pa bosta sofinancirali svoj vsebinski del na skupni razstavi regije.

Regionalna agencija Savinjske regije pa je prevzela financiranje promocije brošure regije.