30.6.2015 17:00

Ženske v ospredju na Expo Milano 2015

Milano, 30. junija - Od 29. junija do 10. julija 2015 potekajo v okviru projekta Women for Expo dnevi zaznamovani z nizom mednarodnih dogodkov, predstav in konferenc, posvečenih ženskam. Projekt WE-Women for Expo je projekt EXPO Milano 2015 v sodelovanju z italijanskim ministrstvom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje ter Mednarodno fundacijo Arnolda in Alberta Mondadorija.

Milano.
Ženski del ekipe slovenskega paviljona.
Foto: Spirit Slovenija

Projekt prvič v zgodovini svetovnih razstav postavlja v središče kulturo žensk, saj je vsaka ženska zibelka praks, znanja in tradicij povezanih s hrano in s sposobnostjo nahraniti ter skrbeti za sebe in tudi za druge.

Od 29.6. do 10.7.2015 potekajo v okviru projekta Women for Expo dnevi zaznamovani z nizom mednarodnih dogodkov, predstav in konferenc posvečenih ženskam (Women's weeks - The other half of the Planet). Generalne komisarke držav sodelujočih na EXPO Milano 2015 so bile povabljene k sodelovanju pri projektu.

Jerneja Lampret, generalna komisarka nastopa Slovenije na Expo Milano 2015, se bo odzvala povabilu nekdanje italijanske ministrice ter častne predsednice projekta, Emme Bonino, ter bo danes zvečer ob boku drugih izjemnih žensk sooblikovala dogodek "Wounded to Death", v okviru katerega bo ob branju krajših odlomkov opozorjeno na nasilje nad ženskami.

Sporočilo za javnost

        

Več informacij:

Sandra Stermšek
Vodja komuniciranja
Sekcija za nastop Slovenije na Expo Milano 2015
SPIRIT Slovenija
051/658 714