22.6.2015 13:44

V Milanu se danes predstavljajo slovenska naravna zdravilišča

Milano, 22. junija - Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč danes v sodelovanju s predstavništvom agencije Spirit Slovenija v Milanu in Fundacijo LA Verdi pripravlja posebno predstavitev kot del spremljevalnih dogodkov ob nastopu Slovenije na Expo Milano 2015. Vabilu na dogodek z imenom Termalni dan v Teatru La Verdi se je odzvalo več kot sto udeležencev.

Sprejem s pogostitvijo, degustacijo slovenskih vin, koncertom klasične glasbe štirih slovenskih skladateljev in predstavitvijo slovenskih naravnih zdravilišč je namenjen organizatorjem potovanj, turističnim agencijam in turističnim novinarjem, so sporočili iz Spirita.

Udeležencem dogodka bo danes prek kulturnega dogodka s slovenskim pridihom predstavljena ponudba slovenskih naravnih zdravilišč. Ta predstavljajo najpomembnejši turistični produkt v Sloveniji, izpostavljajo v Spiritu.

Slovenija s 87 termalnimi izviri glede na svojo velikost v tem smislu spada med najbogatejše dežele in se lahko primerja s termalno razvitimi državami kot so Madžarska, Islandija oziroma Japonska. Zdraviliški centri, nekateri z večstoletno tradicijo, predstavljajo temelje zdraviliškega turizma v Sloveniji.

Vsako od slovenskih naravnih zdravilišč je sicer zaradi termalne vode različnih lastnosti in toplote in zdravilnih dejavnikov edinstveno ter zgodba zase. Se pa 15 naravnih zdravilišč povezuje pod skupno znamko Slovenska naravna zdravilišča.

Ta zdravilišča danes predstavljajo najmočnejši in najkonkurenčnejši turistični proizvod v Sloveniji. Njihovo težo v slovenskem turizmu dokazuje tudi delež v strukturi nočitev, saj je kar dobra tretjina vseh nočitev v Sloveniji opravljena prav v zdraviliščih, od tega jih je 45 odstotkov tujih.