10.6.2015 14:45

Predstavitev pohodništva, kolesarjenja in slovenskih alpinističnih ter avanturističnih legend Slovenije

Milano, 10. junija - Slovenija se predstavlja kot Green.Active.Healthy. destinacija s sloganom I feel Slovenia na svetovni razstavi v Milanu. Zdrav življenjski slog vključuje poleg zdrave hrane, ki je tema letošnje svetovne razstave Expo Milano 2015, tudi aktivno preživljanje prostega časa. Jutri, 11. 6., bo na slovenskem paviljonu potekala predstavitev dveh pomembnih turističnih produktov Slovenije - pohodništva in kolesarjenja.

Šentjošt nad Horjulom.
Pogled na Triglav s Šentjošta.
Foto: Aljoša Rehar/STA

Planinstvo je najbolj množična oblika rekreacije v Sloveniji, saj visokogorje alpskega sveta in hribovja ter gričevja prekrivajo skupaj kar 70% države.

Tudi kolesarjenje, še zlasti gorsko, treking cestno in adrenalinsko kolesarjenje, postajajo vse bolj priljubljena oblika preživljanja prostega časa v Sloveniji.

Mnogi slovenski športniki so "ACTIVE" ambasadorji države, med njimi tudi svetovno priznani slovenski avanturisti in alpinisti.

Jutri bo na slovenskem paviljonu potekala tudi predstavitev in pogovor s slovenskimi alpinističnimi in avanturističnimi legendami: Viki Grošelj, Mark Prezelj, Silvo Karo, Matevž Lenarčič.

        
Kratka predstavitev slovenskih alpinistov in avanturistov

        

Več informacij:
Sandra Stermšek, Vodja komuniciranja
Sekcija RS za EXPO Milano 2015
SPIRIT Slovenija, javna agencija
Dimičeva ulica 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
T: 01 589 85 64 F: 01 589 85 60
E: sandra.stermsek@spiritslovenia.si
W:www.exposlovenia.si