9.6.2015 8:00

Osem slovenskih podjetij na dneve EU-Kitajska na Expu

Ljubljana, 9. junija - Osem slovenskih podjetij se v okviru svetovne razstave Expo v Milanu pod okriljem javne agencije Spirit te dni udeležuje dogodka dnevi EU-Kitajska, ki je namenjen krepitvi gospodarskega sodelovanja med državami EU in Kitajsko. Za sodelovanje se je na poslovno konferenco, ki poteka danes in v sredo, prijavilo več kot 400 podjetij iz EU in Kitajske.

Dogodek je namenjen predvsem krepitvi gospodarskega sodelovanja ter srečanjem in poslovnim pogovorom med evropskimi in kitajskimi podjetji ter institucijami, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v teh državah.

Osrednje teme Dnevov EU in Kitajske se povezujejo z osrednjo temo svetovne razstave Expo, ki je hrana, so sporočili iz Spirita. Med izpostavljenimi sektorji sta kmetijski in živilsko-predelovalni sektor, prav tako bodo priložnost lahko iskala podjetja s področja biotehnologije.

Vsako prijavljeno podjetje je prek spletne platforme v dneh pred srečanjem izbralo podjetja oziroma institucije, s katerimi je želelo imeti individualne sestanke. Na njihov urnik potrjenih razgovorov so bila uvrščena tudi podjetja, ki so za pogovore izbrala njih.

Udeležbo slovenskih podjetij na tem dogodku je Spirit pripravil v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije.