1.6.2015 16:08

Gorenjska na Expu s sloganom Na sončni strani življenja

Ljubljana, 1. junija - Na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu se je danes na slovenskem paviljonu začela 14-dnevna predstavitev gorenjske regije. Gorenjska bo obiskovalcem svetovne razstave povabila k številnim doživetjem in aktivnostim, njena predstavitev pa poteka pod sloganom Na sončni strani življenja, so sporočili iz agencije Spirit Slovenija.

Bovec.
Kaninsko pogorje, Julijske Alpe, Gorenjska.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Gorenjska je tretja regija, ki se s 14-dnevnim programom predstavlja v okviru regijskih predstavitev na slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo 2015 v Milanu.

Program predstavitve je pripravila gorenjska regionalna destinacijska organizacija. "Obiskovalce vabijo k doživetjem in aktivnostim na Gorenjsko, med drugim tudi z integriranimi turističnimi produkti destinacije," so izpostavili v Spiritu.

Pester program bodo obogatile regijske predstavitvene video vsebine na zaslonih v paviljonu, informatorji in animatorji, interaktivna nagradna igra, animacija dvojice F&B acrobatics, nastop dekliškega pevskega zbora Do Re Mi in poslikava teles. V času regijske predstavitve bodo obiskovalcem postregli tudi tipične gorenjske jedi. V predstavitev je vključenih 18 občin.

Spirit je ob nastopi Gorenjske izpostavil predvsem slovenske Alpe, po katerih vodijo številne dobro označene planinske in pohodniške, panoramske in tematske poti. "Preko 10.000 kilometrov urejenih in označenih planinskih poti, preko 2000 kilometrov urejenih, označenih tematskih poti in preko 8000 kilometrov kolesarskih poti vabi pohodnike in kolesarje," so zapisali. Sicer pa so med atributi regije spomnili še na Triglavski narodni park in blejsko jezero.