1.6.2015 15:26

Predstavitev Gorenjske regije na Expo Milano 2015

Ljubljana, 1. junija - V Milanu se od 1.6. do 14.6.2015 v okviru regijskih predstavitev na slovenskem paviljonu predstavlja Gorenjska regija. Kot tretja zapored se bo predstavila s 14-dnevnim programom v organizaciji Regionalne destinacijske organizacije: obiskovalce vabijo k doživetjem in aktivnostim na Gorenjsko, med drugim tudi z integriranimi turističnimi produkti destinacije.

Tirglavski narodni park.

Bled.

Pester program s sloganom "Na sončni strani življenja" bodo obogatile regijske predstavitvene video vsebine na zaslonih v paviljonu, informatorji in animatorji, interaktivna nagradna igra, animacija F&B acrobatics, nastop dekliškega pevskega zbora Do Re Mi in poslikava teles. V času regijske predstavitve bodo obiskovalcem postrežene tudi gorenjske jedi. V predstavitev je vključenih 18 občin regije.

Ko v Sloveniji rečemo Gorenjska, mislimo Slovenske Alpe. Območje Slovenskih Alp je stičišče treh velikih gorskih masivov in predalpskega hribovja: dvatisočaki Julijskih Alp in vrhovi Karavank ter Kamniško-Savinjskih Alp. Po območju vodijo številne dobro označene planinske in pohodniške, panoramske in tematske poti. Preko 10.000 km urejenih in označenih planinskih poti, preko 2000 km urejenih, označenih tematskih poti in preko 8.000 km kolesarskih poti vabi številne pohodnike in kolesarje. Pohodništvo in kolesarjenje sta sicer pomembna turistična produkta Slovenije.

Triglavski narodni park

Julijske Alpe so oaza neokrnjene in večinoma zaščitene narave. Obsegajo 1542 km2, njihovo jedro pa je kar 838 km2 velik Triglavski narodni park. Najvišji vrh je Triglav (2864 m).

Jezero Bled

Jezero Bled leži pod vrhovi Julijskih Alp. Ikona slovenskega turizma je priljubljena destinacija predvsem tujih obiskovalcev. Na Bledu se lahko poročite na otoku sredi jezera, kamor vas popelje poseben čoln.

        

Več informacij: Sandra Stermšek, vodja komuniciranja
T: +386 1 589 85 64, +386 51/658 714
E: sandra.stermsek@spiritslovenia.si