26.5.2015 10:03

SPIRIT Slovenija julija vabi na konferenco in B2B srečanja v okviru Dnevov EU - Japonska

Ljubljana, 26. maja - Javna agencija SPIRIT Slovenija 10. in 11. julija 2015 vabi slovenska podjetja na Dneve EU - Japonska, ki bodo potekali v Milanu v okviru svetovne razstave EXPO 2015. Glavne teme dogodka bodo osredotočene na področje prehrambne industrije, biotehnologije, kreativne industrije in turizma, organizirana bo konferenca o možnostih poslovnega sodelovanja med EU in Japonsko, B2B sestanki med prijavljenimi podjetji, združenji, instituti in organizacijami povezanimi z industrijo iz držav EU in Japonske ter voden ogled svetovne razstave EXPO 2015. Za vsa zainteresirana podjetja bo 13. julija 2015 organiziran obisk lokalnih podjetij s področja živilske industrije.

Italija, Milano.
Odprtje svetovne razstave Expo Milano 2015.
Slovenski paviljon.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Dogodek je namenjen predvsem krepitvi gospodarskega sodelovanja ter srečanjem in poslovnim pogovorom med evropskimi in japonskimi podjetji in institucijami, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v teh državah. Program dogodka

Udeležbo slovenskih podjetij na dogodku pripravlja Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije.

Podjetja, ki se bodo prijavila za B2B sestanke bodo od 22. junija do 1. julija 2015 preko on-line platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij) lahko izbirala podjetja oz. institucije, s katerimi bi želela imeti individualne sestanke. Med 2. in 9. julijem 2015 pa bodo prijavljeni udeleženci prejeli urnik potrjenih sestankov, ki bodo potekali v centru Milana v Palazzo Castiglioni, Corso Venezia 47, ob registraciji pa končni urnik B2B sestankov.

Kotizacije za udeležbo na sestankih in konferenci ni, prijavljena podjetja sama krijejo stroške hotelske namestitve, prevoza in vstopnine za ogled svetovne razstave EXPO. Delovni jezik na sestankih bo angleščina.

Zainteresirana podjetja lahko svojo udeležbo potrdijo z izpolnjeno elektronsko prijavnico, najkasneje do 19. junija 2015. Predvidoma teden dni pred dogodkom bo v prostorih SPIRIT Slovenija na Verovškovi 60 v Ljubljani organiziran pripravljalni sestanek za vse slovenske udeležence.


Več informacij na www.izvoznookno.si

        

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si