25.5.2015 8:32

Na Expu priložnost za krepitev poslovnih vezi s Kitajsko

Ljubljana, 25. maja - Agencija Spirit vabi slovenska podjetja na konferenco in dvostranska poslovna srečanja v okviru dnevov EU - Kitajska. Ti bodo med 8. in 10. junijem potekali v Milanu, v okviru svetovne razstave Expo 2015. Med izpostavljenimi sektorju bosta kmetijski in živilsko-predelovalni, prav tako bodo priložnost lahko iskala podjetja s področja biotehnologije.

Maribor.
Javna agencija Spirit Slovenija.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

"Dogodek je namenjen srečanjem in poslovnim pogovorom med evropskimi in kitajskimi podjetji ter institucijami, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v teh državah," so o dnevih EU - Kitajska dejali v Spiritu. Prvi dan, 8. junija, je predviden ogled EU in italijanskega paviljona na Expu, dan kasneje pa bo v popoldanskem času potekala poslovna konferenca. Tako 9. kot 10. junija bodo potekala dvostranska poslovna srečanja med udeleženci iz Evrope in Kitajske.

Med izpostavljenimi področji bodo kmetijstvo, živilsko-predelovalni sektor, kreativna industrija, kulturna dediščina in lokalno tradicionalna hrana, okoljske politike ter vpliv kmetijstva na okolje, turizem, biotehnologija, genetika, genetski inženiring, mikrobiotika, bio aktivni peptidi, probiotiki, molekule, funkcionalna mikrobiološka diverzifikacija in drugi sorodni sektorji, pojasnjujejo v Spiritu.

Zainteresirana slovenska podjetja lahko svojo udeležbo potrdijo z elektronsko prijavnico najkasneje do srede za udeležbo na dvostranskih srečanjih oziroma do petka za udeležbo na konferenci.

"Dogodek predstavlja enostaven in stroškovno ugoden način za preverjanje določenega trga za izdelek, iskanje možnih partnerjev in navezavo stikov ter za pogovore o konkretnih poslovnih sodelovanjih," ob tem poudarjajo v Spiritu. Z udeležbo na tovrstnem dogodku lahko podjetja zgolj v dveh dneh in na enem mestu srečajo in navežejo stike ter vzpostavijo sodelovanje z vsemi pomembnimi podjetji, grozdi ter raziskovalnimi institucijami iz sodelujočih držav in sektorjev.

Vsako prijavljeno podjetje bo prek spletne platforme v dneh pred srečanjem izbralo podjetja oziroma institucije, s katerimi želi imeti individualne sestanke. Na njihovem urnik potrjenih razgovorov pa bodo uvrščena tudi podjetja, ki so za pogovore izbrala njih.

Stroške udeležbe na dogodku udeleženci krijejo sami.

Udeležbo slovenskih podjetij na dnevih EU - Kitajska na Expu Spirit pripravlja v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije.