22.5.2015 13:22

SPIRIT Slovenija junija vabi na konferenco in B2B srečanja v okviru Dnevov EU - Kitajska

Ljubljana, 22. maja - Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi slovenska podjetja na konferenco in B2B srečanja v okviru Dnevov EU - Kitajska, ki bodo med 8. in 10. junijem 2015 potekali v Milanu, v okviru svetovne razstave EXPO 2015. Dogodek je namenjen predstavnikom podjetij, grozdov, raziskovalnih centrov in institucij iz Evrope in Kitajske.

Italija, Milano.
Svetovna razstava Expo 2015.
Slovenski paviljon.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Dogodek je namenjen srečanjem in poslovnim pogovorom med evropskimi in kitajskimi podjetji ter institucijami, ki iščejo nove priložnosti, želijo najti nove potencialne partnerje in širiti svoje poslovanje v teh državah. Prvi dan, 8. junija je predviden ogled EU in italijanskega paviljona na EXPO 2015, 9. junija v popoldanskem času bo poslovna konferenca, 9. in 10. junija 2015 pa bodo organizirana B2B srečanja med udeleženci iz Evrope in Kitajske.

Glavne teme dogodka bodo osredotočene zlasti na področja: kmetijstvo, živilsko predelovalni sektor, kreativna industrija, kulturna dediščina in lokalno tradicionalna hrana, okoljske politike ter vpliv kmetijstva na okolje, turizem, biotehnologija, genetika, genetski inženiring, mikro biotika, bio aktivni peptidi, probiotiki, molekule, funkcionalna mikrobiološka diverzifikacija in drugi sorodni sektorji.

Zainteresirana podjetja lahko svojo udeležbo potrdijo z izpolnjeno elektronsko prijavnico najkasneje do 27. maja 2015 (za udeležbo na B2B srečanjih) in do 29. maja 2015 (za udeležbo na konferenci). Predvidoma teden dni pred dogodkom bo v prostorih SPIRIT Slovenija na Verovškovi 60 v Ljubljani organiziran pripravljalni sestanek za udeležence. Dogodek predstavlja enostaven in stroškovno ugoden način za preverjanje določenega trga za izdelek, iskanje možnih partnerjev in navezavo stikov ter za pogovore o konkretnih poslovnih sodelovanjih. Z udeležbo na tovrstnem dogodku in B2B pogovorih lahko podjetja zgolj v dveh dneh in na enem mestu srečajo in navežejo stike ter vzpostavijo sodelovanje z vsemi pomembnimi podjetji, grozdi, raziskovalnimi institucijami iz zgoraj navedenih držav in sektorjev.

Vsako prijavljeno podjetje bo od 25. maja do 3. junija 2015 preko on-line platforme (kataloga vseh prijavljenih podjetij) izbralo podjetja oz. institucije, s katerimi želi imeti individualne sestanke. Predvidoma 3. in 4. junija 2015 pa bodo udeleženci preko e-pošte prejeli urnik potrjenih B2B razgovorov (s podjetji, ki so jih izbrali sami kot tudi seznam podjetij, ki so jih za pogovore izbrali drugi udeleženci). Na samem dogodku (ob registraciji) bodo vsi udeleženci prejeli končni urnik B2B pogovorov, ki bodo predvidoma trajali 20- 30 minut.

Stroške udeležbe na dogodku (hotelska namestitev, prevoz, vstopnica za ogled svetovne razstave EXPO, ipd.) krijejo udeleženci sami.

Več informacij o samem dogodku in programu konference je na www.izvoznookno.si

Udeležbo slovenskih podjetij na tem dogodku SPIRIT Slovenija pripravlja v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Generalnim direktoratom za notranji trg, industrijo in podjetništvo pri Evropski komisiji, Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Gospodarsko zbornico Slovenije.

        

Več informacij: Lidija Vinkovič, odnosi z javnostmi, T: 01 589 18 75, M: 041 867 975, E: lidija.vinkovic@spiritslovenia.si