15.5.2015 17:31

Minister Gorazd Žmavc na predstavitvi slovenske skupnosti v Italiji

Milano, 15. maja - Danes, 15. maja 2015, v dopoldanskem času se je minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, v okviru sejma EXPO v Milanu, udeležil predstavitve slovenske skupnosti v Italiji. Minister Žmavc je vse navzoče nagovoril in s ponosom izrazil zadovoljstvo, da se je Slovenska narodna manjšina predstavila na svetovni razstavi.

null
null
null
null

Ob tem je poudaril, da v danem trenutku pomembnost povezave države Slovenije in zamejstva izpričuje aktivna predstavitev zamejskega življenja skozi Okuse Krasa, ki govori o pomembnosti tipičnih proizvodov in kulinarike teritorija za vrednotenje tradicije in večanje prepoznavnosti čezmejnega Krasa. Saj se s tem ohranja slovenska identiteta skozi kulinariko in tipične proizvode naše slovenske zemlje. Pri tem igra nenadomestljivo vlogo Slovensko deželno gospodarsko združenje, saj je povezovanje gospodarstva v čezmejnem prostoru ITA-SLO, tokrat na enogastronomskem področju, ključna dejavnost povezovanja gospodarstev obeh držav.

Ob zaključku je minister vsem prisotnim povedal "izredno sem ponosen, da smo danes v tem čudovitem slovenskem paviljonu, ki so ga projektirali isti arhitekti kot Tržaško knjižno središče, ki bo svoja vrata v centru Trsta odprlo konec meseca junija".