18.3.2015 11:23

Vabilo na predstavitev nastopa Slovenije na Expo 2015

Kranjska Gora, 18. marca - Minister Republike Slovenije za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek vas skupaj z Uradom vlade za komuniciranje in Javno agencijo SPIRIT vabi 19. marca 2015 ob 14. uri v Ramada Resort hotel (nekdanji Larix), dvorana Planica (4. nadstropje), v Kranjski gori na predstavitev nastopa Slovenije na največjem svetovnem dogodku - svetovni razstavi Expo Milano 2015, ki ji bosta sledila pogostitev in druženje.

Slovenski paviljon na Expo 2015 Milano.
The Slovenian pavilion at Expo 2015 Milano.

Slovenija se bo svetovni javnosti predstavila z zgodbo zelene, aktivne in zdrave države. Zdrav življenjski slog vključuje poleg zdrave hrane tudi aktivno preživljanje prostega časa v naravi. Zeleno okolje v Sloveniji ponuja mnogo priložnosti za različne aktivnosti v vseh letnih časih. Slovenija je hkrati odlična destinacija za priprave vrhunskih športnikov in kot privlačno prizorišče množičnih športno-rekreativnih prireditev, saj poleg lepe narave ponuja tudi infrastrukturo in znanje. To potrjuje dejstvo, da se Slovenija uvršča med najuspešnejše države na svetu po številu medalj na prebivalca na olimpijskih igrah.

Pomemben dokaz je tudi nov, sodoben nordijski center Planica. Na novi velikanki bo med 19. in 22. marcem potekalo finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, kamor bodo uprte oči slovenske in mednarodne javnosti. Športnim novinarjem, ki boste dogodek spremljali, želimo zato Slovenijo predstaviti kot jo bomo predstavili svetovni javnosti - s slovenskim sporočilom na EXPO Milano 2015:
        
        
Green. Active. Healthy.
        
        
Program predstavitve:
        
pozdrav direktorja Urada vlade za komuniciranje, Boštjana Lajovica,
nagovor ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravka Počivalška,
nagovor župana Kranjske Gore, Janeza Hrovata,
predstavitve nordijskega centra Planica, Jelko Gros, direktor Zavoda Planica.
        
Sledi pogostitev in druženje.