19.11.2014 9:00

Predstavitev nastopa Slovenije na Expo Milano 2015

Ljubljana, 19. novembra - Vabljeni na predstavitev nastopa Slovenije na svetovni razstavi Expo Milano 2015, ki bo naslednje leto potekala od 1. maja do 31. oktobra 2015 v Italiji. Predstavitev bo potekala v ponedeljek, 24. novembra 2014, v Cankarjevem domu (Klub CD) ob 10:00, Prešernova cesta 10, Ljubljana.

Ljubljana.
Cankarjev dom.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Predstavitev organizirajo italijanska ambasada v Sloveniji, ICE - Agencija za promocijo v tujini in internacionalizacijo italijanskih podjetij in javna agencija SPIRIT Slovenija.

Slovenija se bo predstavila na EXPO Milano 2015, ki je gospodarsko-promocijsko največji dogodek prihodnje leto v tujini. Svetovna razstava bo tokrat potekala v naši neposredni bližini, zato je nastop Slovenije na Expo Milano 2015 izrednega pomena, saj je Italija prva po obisku turistov v Sloveniji, druga najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica Slovenije in tretji največji tuji investitor v Sloveniji. Pričakuje se 20 milijonov obiskovalcev, predstavilo se bo 144 držav.

Slovenija se bo na svetovni razstavi predstavila s samostojnim paviljonom in sloganom "I feel SLOVEnia, Green.Active.Healthy.".

Cilji, ki jih želi Slovenija doseči na svetovni razstavi, so: krepitev gospodarskega sodelovanja, krepitev prepoznavnosti državne znamke I feel SLOVEnia in večanje ugleda Slovenije ter krepitev prepoznavnosti Slovenije kot zelene turistične destinacije.

Predstavnike medijev vabimo, da se udeležite predstavitve arhitekturne zasnove slovenskega paviljona ter vsebinskega koncepta nastopa Slovenije. Hkrati bo to tudi priložnost za mreženje, predstavljene bodo tudi poslovne priložnosti za slovenska podjetja na Expo Milano 2015.

Dogodka se bosta udeležila minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dejan Židan ter ministrica za zdravje, Milojka Kolar Celarc.

Pogovor bo potekal o nastopu Slovenije na svetovni razstavi Expo Milano 2015. O temah svetovne razstave bodo razpravljali pomembni poslovneži, ki so odličnost in trajnostnost vzeli kot navdih, da so postali svetovni tekmeci: illycaffe, Julon- Aguafil Group, Lumar, Mlekarna Planika, Pipistrel.

Več informacij: Sandra Stermšek, SPIRIT Slovenija, vodja vsebin in komuniciranja
T: 01 589 85 64
E: sandra.stermsek@spiritslovenia.si.
        
        
Vabilo v PDF-obliki.